Főoldal    Bemutatkozás    Kapcsolat
Magyar English
Blog menü
Fruisse SilkySense Alex

MÉDEA SAMPONOK

MÉDEA SAMPONOK

Természetes hatóanyagok problémás hajra

A fénylő, dús haj az egészség jele. A hajhullás, korpásodás, hajminőséggel, fejbőrrel kapcsolatos rendellenességek valamilyen betegségre, általában belső problémára utalnak. Az életerős haj tehát nem csupán külső arculati jegy, sokkal inkább a belső kiegyensúlyozottság megnyilvánulása.

Az egészséges haj elérésének érdekében legjobb, ha természetes hatóanyagú, gyógynövényes termékeket választunk a hajproblémák kezelésére, megszüntetésére.

 

 

 

Miért jó szervezetünknek a csalán?

A csalán azon növények egyike, amelyhez vegyes érzelmek fűződnek. Biztos, hogy már mindenki találkozott vele kirándulások, természetjárások során, sőt megismerkedett testközelből a csaláncsípés okozta fájdalmak kellemetlenségével. Azonban felsorolni is hosszú lenne, milyen gyógyhatásai vannak a növénynek. Csak néhányat említve: az egyik legjobb vértisztító növény, feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket. A vesét fokozottabb vízkiválasztásra serkenti, csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért hatékonyan alkalmazható köszvény, ízületi gyulladások, reumatikus megbetegedés kezelésére. Lázcsillapításra, vérszegénységre és kiütésekre is használják. Tisztító, összehúzó hatásának gyomor- és bélhurut esetén is hasznát vehetjük. Teája élénkítő hatású, sok vitamint és ásványi anyagot (pl. vasat) tartalmaz. Fiatal leveleit pattanásos arc gőzöléséhez használják. Friss leve csillapítja a viszketést, sőt rovarcsípésre csaláncsípés is javasolható.

 

Hogyan segít a csalán hajunk regenerálásában?

A csalán az egyik legismertebb gyógynövény, amit hajápoláshoz használnak.

Kiválóan alkalmazható hajhullás és korpásodás megelőzésére, valamint hajzsírosodás ellen. Kovasav tartalma erősíti a hajhagymákat (valamint a kötőszöveteket és a körmöket). Levele glikozidákat, cseranyagot, hangyasavat, B- és C-vitamint, valamint cukrot is tartalmaz.

Nem csak akkor hatásos, ha hajhullásról van szó, akkor is bevethető, ha a haj elvesztette fényét vagy erőtlenné vált.

A számos jó tulajdonságának köszönhetően már hosszú évtizedekkel ezelőtt mi is kísérletezésbe kezdtünk a csalán növényi kivonatával, és a kifejlesztett samponok azóta is közkedvelt alternatívái a kellemetlen tünetek orvoslásának.

A Médea gyógynövény kivonat tartalmú termékeink különféle hajjal kapcsolatos problémákra kínálnak megoldást: zsíros hajra vagy korpára.

 

A bejegyzéshez kapcsolódó termékek