Főoldal    Bemutatkozás    Kapcsolat
Magyar English
Blog menü
Alex SilkySense Fruisse

Mandiner: világszinten kimagasló a Florin eredménye

Mandiner: világszinten kimagasló a Florin eredménye

A Makronóm.Mandiner átfogó interjút készített Barta Attilával, a Florin Zrt. tulajdonos-ügyvezetőjével a pandémia időszakáról. Magyarország meghatározó vegyipari cége hat hét alatt épített fel új gyártóüzemet, autóipari műanyagtermékeket gyártó cég szolgáltatta a flakonokat, továbbá fenntartotta a célkitűzést, miszerint a termékei mindenki számára elérhetőek.

 

2020-ban a Magyar Multi Programban 716 millió értékű beruházáshoz nyert a cég támogatást. A fejlesztés keretében új gyártócsarnok építése, keverőtartáyok, valamint három kiszerelő gépsor beszerzése valósult meg.

„A járvány hatásai már januárban megmutatkoztak, az emberek több kézfertőtlenítőszert vásároltak. Március első napjaiban már nem tudtuk kiszolgálni az igényeket, naponta 300-400 telefonos megkeresés érkezett. Prioritásokat kellett meghatározni.”

A toborzás után szombati és harmadik műszak bevezetésére került sor, illetve az új gyártócsarnok terveinek átdolgozása kezdődött meg, hogy alkalmas legyen az egész üzem a fertőtlenítő gyártására. „Összesen hat hét alatt a nulláról elkészültünk a gyárral, ugyanakkor csomagolóanyag-ellátási problémába ütköztünk. Új partnereket kellett találni, a pumpákat lecseréltük push-pull kupakokra.”

A Florin Zrt. a járványügyi helyzet idején aranyárban tudta volna eladni külföldre a fertőtlenítőszert, ám ennek gondolata elő se fordult. A 99 napos kijárási korlátozás alatt 4 millió darab fertőtlenítőt értékesített, vagyis szinte minden háztartásba jutott egy darab, úgy, hogy a termékek elérhető árakon maradtak.

„A cél addig növelni a kapacitást, hogy teljesen kitudjuk szolgálni az összes fertőtlenítőszer igényt, de nem feledkezünk meg a saját márkáink fejlesztéséről se.”