Főoldal    Bemutatkozás    Kapcsolat
Magyar English
Blog menü
Alex SilkySense Fruisse

A jojoba olaj

A jojoba olajat az arizonai és mexikói sivatagban honos örökzöld cserje magjából préselik ki. Az indiánok már több száz évvel ezelőtt is ismerték és használták, kiváló tulajdonságait az ipar mégis csak nemrégiben fedezte fel, és használja egyre szélesebb körben a kihalás szélére sodródott ámbrás cet olajának kiváló helyettesítőjeként.

A jojoba olaj tulajdonképpen kémiailag nem is olaj, hanem folyékony viasz, mely hosszú láncú viaszos észterekből épül fel, olvadáspontja 7oC-on van. Ez a decens illatú, natív formájában aranysárga olaj ellenáll az oxidációs folyamatoknak, ezért nagyon nehezen avasodik meg, azaz hosszan eltartható, illetve növeli a vele kevert olajak tartósságát is. Viaszos észterei nagyon hasonlítanak az emberi bőr által termelt faggyú észtereihez (mely a bőrünket védő hidrolipid film része), így kiválóan erősíti a bőr védelmi funkcióit, megköti a nedvességet a bőr szarurétegében, növeli annak rugalmasságát.

Figyelemreméltó tulajdonsága az is, hogy ellehetetleníti bizonyos mikroorganizmusok (pl. staphylococcus aureus, pseudomonas aeruginosa és a candida albicans) életfunkcióit, valamint például az akné kialakulásában szerepet játszó baktériumokét is. Ezért az aknés bőrre szánt krémek fontos összetevője. Emellett azonban minden bőrtípus profitálhat a jojoba tartalmú krémekből, kiváló alapanyaga szemkörnyékápolóknak, hajápolási termékeknek is. Érzékeny bőrűek is használhatják, az érett, száraz bőr rugalmasságát javítja.

Emulzió készítésekor együtt melegíthető az olajokkal. Nem fényérzékeny, nyári, nappali készítményekben is biztonsággal alkalmazható.

Jojobaolaj és bőrápolás

A jojobaolajat a növény magjaiból nyerik ki. Bár a neve jojobaolaj, valójában viasz-észterből áll, amely zsíros anyag és nagyon hasonló az emberi sebumhoz.
Emiatt könnyen felszívódik és szinte soha nem okoz allergiás reakciót.

A jojobaolaj titka

Bőrőn alkalmazva a jojobaolajnak csodálatos képessége a sebum mennyiségének szabályozása. Így a szervezet nem képez túl sokat vagy túl keveset. Eredménye az egészséges bőr. melyre semmilyen tudományos magyarázat nincs.
Lehetséges, hogy szervezetünk a jojobaolaj jelenlétére úgy reagál, hogy saját sebum termelését a szükségesnek megfelelően magasabbra vagy alacsonyabbra állítja.

Tökéletes kezelés száraz bőrre

A jojobaolaj hidraltálja a bőrt. Mivel viasz és nem olaj, a bőrőn nem hagy zsíros maradványokat. Mégis biztosítja azokat a zsíros összetevőket, melyek a bőr vízveszteségének megakadályozásához szükségesek. Az emberi sebumtól eltérően - ez néha eltömíti a pórusokat - a jojobaolaj olyan gyorsan felszívódik, hogy a pórusok nyitva maradnak és folytatódik a sebum termelése. Kitűnő kúra a száraz bőrre.

Öregedésgátló tulajdonságok

Szervezetünkben a sebum termelődése az időskor kezdetén lecsökken.
Ez a csökkentés felgyorsul, ahogyan öregszünk, amely szárazságot és a ráncok megjelenését idézi elő. A jojoba olaj kicseréli a viasz-észterrel a sebum veszteséget, és így segít az öregedés elleni folyamatban. Bőrbe masszírozva, a szervezet megkapja azt a nedvességet, melyet elvesztett, ezáltal lelassul, csökken a ráncok megjelenése.

Tökéletes kezelés zsíros bőrre

A jojobaolaj nagyon hatásos zsíros bőrre. A zsíros bőr és akne és a fejbőr korpásodásának okozója a túl sok sebum. Egyedi képessége miatt egyensúlyban tartja a sebum szintjét, ezáltal csökkenti a bőr zsírosságát.

Jojobaolaj és a hajápolás

Fontos a hajápolásban, mert az emberi sebum egyik célja a haj egészségének megtartása. A jojobaolaj rendszeres használata segít megakadályozni a hajvégek töredezését, erős és fényes hajat eredményez. Könnyít a viszkető fejbőrőn, csökkenti a hajhullást.

Természetes orvosság a Seborrheás fejbőrre

Képessége miatt egyensúlyban tartja a sebum mennyiségét, így különleges kúra a korpa ellen. A jojobaolajat a haj felszívja egészen a fejbőrbe, és lebontja a képződőtt sebumot, amely a korpásodás oka. Jojobaolajos kezelés után a hajtüszők kitisztulnak és újra egészségesek lesznek.

Természetes kezelés aknés bőrre

Hatásosan lelassítja a sebum túltermelődését, amely az aknét okozza. Mivel nagyon gyorsan felszívja a bőr, az eltömődött pórusok kitisztulnak, és nyitva maradnak a normál sebum képződéshez. A jojobaolaj az egyik legjobb az aknés bőr kúrálására.

Nedvesség a sivatagból

A jojobaolaj egy természetes kúra száraz és zsíros bőrre. Nagyon sok bőrápoló termék összetevője, beleérte az akne krémeket, testápolókat és masszázsolajakat.
Csodálatos, hogy egy univerzális bőrápoló terem a sivatagban.

hozzászólás a témában "A jojoba olaj"